top of page

 WINELOVERS  DINNER 

JOHAN LIDBY VINHANDEL

14 November 2020

 En kväll i vinet, maten och det trevliga sällskapets tecken. vi serverar en säsongsbetonad fyrarätters meny med noga utvalda viner från kvällens vingäst som finns på plats för att dela med sig av sin passion för vin  

https://app.waiteraid.com/reservation/...

AMV-Logo.png

CHEFS DINNER no2

12 oktober 2019

Jimmi Eriksson 

Lilla Ego // kapten sv kocklandslaget //årets kock 2016 // nordisk mästare 2017 // guld global chef  challenge 2018 // guld culinary world cup 2018  

Patrik Hassel

Somm Restaurant // Upper House // Thörnströms Kök //  

The restaurant At Meadowood // Le Canard 

Hugo Bolt

Natur // Lilla Bjers // Frantzéns Kitchen 

Fredrik Gustafsson

Sweet Taste By Fredrik // Dessertmästarna // VM guld 2014 // 
OS silver 2016 // VM Silver 2018

Andreas Brettmark

Brettmark Gastronomi // Somm Winebar // SK Mat & Människor //

Vm Guld // OS Silver

Paul Shreenan 

Seaside björkö // Loch Lomond // L'ortolan // Lodge on the Loch // 

De Vere Cameron House

Christopher Lai

Head chef 1742 16-18 // Head chef Somm 15-16
Michelin Guide 2016 // White guide 2015-16-17
// Gold medal W-cup 2014 // &Vin  

Louise Borgström

 Eriksberg Vilt & Natur // &Vin 

Snacks

Rostad Blomkålssoppa | Gele på grappa | Rostad pancetta & tryffel – Christopher

Lingonbröd | Emulsion på brynt smör | Luftorkad chark från Astensmåla  – Louise
Västkustostron | Äppleconsommé | Flädergurka – Hugo

Taco | Havskräfta | Krondill | Rökt syrad grädde | Picklad lök & gräslök - Brettmark

Broccoli | Purjolök & Jalapenoemulsion | Forellrom | Lardo – Jimmie

Tartlette med almenäs tegel | Rostat päron | Valnöt – Patrick 

 

Rätter

 Jimmie Eriksson

Vreta Gulärt | Bakat ägg | Kålrotscreme med grönpepparmiso | Picklad kålrot

Brödkrust | Brynt smör med sesam

Patrik Hassel

Jordärtskocka med höstäpple | Dragoncreme | Brynt smör | Emulsion på karamelliserad jordärtskocka

Christopher Lai

Bakad torskrygg | Krämig bondböna och pepparrot | Syrad blomkål

Beurre monté på fermenterad rotsellerijuice | Ärtskottsolja

Andreas Brettmark

Hjorttartar | Soja | Gräslöksemulsion | Svamp

Louise Borgström

Variation på pumpa | Lammrygg från riksdagsmannagården | Saltrostad mandel | Torkad kantarell

Hugo Bolt

Bakad karré | Rotselleri | Kräftbuljong | Fläsksvål

Paul Shreenan

Ankbröst | Vinpocherat fikon | Krämig palsternacka | Anklever | Sherryvinägersky

Fredrik Gustafsson

Körsbärscurd | Brynt smörglass | Rostad mandelmassa | Torkade svarta oliver

Hallon o lakritspralin

Menu 1750,-

Vinpaket 750,-

AMV-Logo.png

CHEFS DINNER no1

20 maj 2019

Kim Jonsson - 28+
Andreas Malmberg - Malmberg & Waarseth
Fredrik Gustafsson - Sweet Taste By Fredrik 
Christoffer Bengtsson - CB Gastronomi
Andreas Brettmark - Brettmark Gastronomi
Christopher Lai - &Vin
Jesper Karlsson - &Vin

Snacks
Macaron | Fågellever | Morot | Fänkålspollen

Sparrisskum | Tryffel | Charkuteri

Ceviche på hälleflundra | Jalapeñosyltad lök | Fingerlime

Raviolo fylld med tryffelconsommé  | Skum på Brillat Savarin | Puffade amaranthfrön
Champagne Non-Vintage Dhondt-Grellet Rosé Duo

Vid Bordet

Grillad sparris | Confiterad Äggula | Indiankrasse | Gurkjuice
Chef – Christoffer Bengtsson
Koehler-R Kallstadter Saumagen Kabinett Trocken 2017

Kammussel Crudo | Klorofyll | Buljong | Regnbågslaxrom | Krispigt skinn
Chef – Andreas Malmberg
Christophe et Fils Chablis 2017

Piggvar | Toppmurkla | Kycklingskinn | Champinjon
Chef – Kim Jonsson
Didier Fornerol Bourgogne Blanc 2017

Gårdsgris från Riksdagsmannagården | Rödbetsvariation | Bakad lök 
 Majrova | Syrlig sky med smak av ängssyra
Chef – Christopher Lai / Jesper Karlsson
David Sampedro Rioja Bhilar 2016

Vildand | Svart vitlök | Fermenterad morot | Jordärtskocka | Quinoa | Vinägersky
Chef – Andreas Brettmark
De Forville Langhe Nebbiolo 2017

Shisoinfuserad rabarberterrine | Brynt smörkaka | Yuzukräm 
Gräddfilsmousse | Namlaka av orelys | Örtsorbet
Chef – Fredrik Gustafsson
Domaine de Souch Marie Kattalin 2015

Kaffegodis

Mandeltartlett | Brynt smör

Taco | Lingon
 

bottom of page